Shunter is een bedrijf gevestigd in Rotterdam dat locomotieven geheel reviseert. Wij zijn gevraagd de vloer in de machinistcabine te corrigeren. Garsthagen is zeer flexibel betreffende de ruimte waar wij vloeren leggen. Shunter wenste dat een houten vloer geplaatst zou worden in de cabine. Wij hebben deze vloer geprimeerd met Uzin PE 400 1:1.

Uzin PE 400 is een vochtisolerende voorbehandeling, het voordeel van dit voorstrijkmiddel is dat het relatief snel droog is. Daarnaast is het een oplosvrij middel en heeft het een hoge dampdichtheid.

Eenmaal opgedroogd hebben wij de vloer behandeld met Uzin NC 175. Uzin NC 175 is een hoogwaardig uitvlakmassa welk een kunststofvezel-bewapening bevat. Deze geeft de uitgeharde massa, oftewel vloer, meer flexibiliteit. Voordelen van NC 175 is dat het snel uithardt, een hoge drukvastheid en buigsterkte heeft en zeer krimp- en spanningsarm is.

De bedekking is van Gerflor, de Troplan 100 kleur 1007, wat een zeer licht groengrijze kleur is. De Troplan is een homogene vloerbedekking welk normaal tot zwaar verkeer aankan. De oppervlakte is verdicht en compact waardoor het een goede slijtageweerstand bezit, daarnaast heeft de bedekking een simpele onderhoud.