Het Wellantcollege heeft 27 vestigingen door heel Nederland. Het staat bekend als een vooraanstaande, gerenommeerde, professionele onderwijsinstelling. Wellantcollege biedt zijn leerlingen onderwijs, cursussen en trainingen aan in een groene leeromgeving, die wordt gerealiseerd door 1.400 medewerkers. Garsthagen was opgeroepen om voor de vestiging in Dordrecht het auditorium te voorzien van een mooie vloer.

Garsthagen had het bestaande marmoleum verwijderd. Onder het marmoleum lag een vloer die wij hebben geprimeerd met Uzin PE 400 2-laags. Uzin PE 400 is een vochtisolerende voorbehandeling, het voordeel van dit voorstrijkmiddel is dat het relatief snel droog is. Daarnaast is het een oplosvrij middel en heeft het een hoge dampdichtheid. Wij hebben PE 400 gebruikt om doorslaand vocht tegen te gaan.

Hierna is de vloer geëgaliseerd met Uzin NC 170, wat een hoogwaardige uitvlakmassa is. Het is een vloeiend uitvlakmassa speciaal voor diktes tot 15 mm. De NC 170 heeft een snelle werking omdat het product snel uithardt. Het is geschikt voor vlakke legbare vloeroppervlakken die dienen als basis voor nagenoeg alle soorten bedekkingen of coating. Daarnaast is NC 170 een krimp- en spanningsvrije projectegaline.

Voor de afwerking heeft Garsthagen gebruik gemaakt van Gerflor tegels. Garsthagen heeft gekozen voor de type Troplan 100 en Mipolan met de formaat 30 x 30 in de kleuren zwart en wit. De Troplan is een homogene vloerbedekking, die normaal tot zwaar verkeer aankan. De oppervlakte is verdicht en compact waardoor het een goede slijtageweerstand bezit, daarnaast heeft de bedekking een simpel onderhoud.